Viktig med profilbilder på nett for å forhindre mobbing

Debatt kanalene på nett er viktige, men det skjer dessverre også mye negativt på disse kanalene. Det er utrolig hva folk kan få seg til å si til andre, ofte skjult bak et kallenavn og sjelden med profil bilde.
Man skal kunne være anonym på nettet. Det er viktig å få slippe litt unna store brors overvåkning. Samtidig er det ikke ønskelig at folk skal få lov til å plage og regelrett mobbe andre som har en annen mening. Undersøkelser viser også at disse mobberne sjelden er så tøffe hvis de må stille med fullt navn og bilde.

Balansegang må man finne!

Så en balansegang må man finne. Man må kunne ha en viss grad av anonymitet på nettet, men også en viss grad av gjennomsiktighet.
Derfor er tjenester som newser viktig. Hvis du går inn på http://www.newsergalleriet.no/?page_id=7 så har de en ny newser, kikk på den. Denne tjenesten hjelper å sikre at man fortsatt får gode og livlige diskusjoner, samtidig som de involverte må stå for det de sier. For sannheten er at det blir mindre ufin oppførsel hvis man står frem med fullt navn og bilde. Så man må fremdeles tillate en viss grad av anonymitet, samtidig som man må sørge for at diskusjonen holdes på et akseptabelt nivå.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>